Bakan Elvan'dan Üniversitelere Uyarı ! Aynı Fakülteleri Açmayın…
22 Ocak 2020 | 11:02

 Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve üniversite rektörlerinin bulunduğu toplantıda yaptığı konuşmada Üniversiteleri uyardı.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise konuşmasında üniversitelerden en büyük beklentilerinin kampüs duvarlarını kaldırıp, kampüslerin beşeri ve fiziki altyapısını bölge insanının hizmetine açmaları olduğunu söyledi. Üniversitelerin fiziki yeterliliğe sahip olduğuna dikkat çeken Bakan Elvan, ”Artık Kalkınma Bakanlığı’na, fakülte binası, ofis binası yaptırmak için gelmeyin. Birçoğunuzun yeterli altyapısının olduğunu biliyorum. Tabii zaruri ihtiyaçlarınızda kapımız her zaman açık. Bölgenizin sorunlarına çözüm üreten projelerle gelmenizi istiyoruz” dedi.

‘ÜNİVERSİTELER AVRUPA BİRLİĞİ PROGRAMLARINA BAŞVURMUYOR’

Elvan, Türkiye’de üniversitelerin, araştırma ve geliştirme çalışmaları için kolay kaynak temin edebildiklerini, bu durumun dünyanın hiçbir yerinde olmadığını ifade etti. Elvan, ”Üniversitelerimiz, TÜBİTAK ve diğer kurumlardan daha kolay kaynak alabilmeleri nedeniyle genellikle Avrupa Birliği programlarına başvurmadıklarını biliyoruz” diye konuştu.

‘AYNI BÖLÜMLERİ AÇMAYIN’

Üniversitelerin birbirlerinin kopyası fakülte ve bölümler açtığına dikkat çeken Elvan, bölümlerin gözden geçirilip farklı bölümler açılması gerektiğini vurguladı. Elvan, ”Artık dünyada çok hızlı dönüşüm yaşanıyor. Yapay zekadan, katmanlı üretimden bahsediyoruz. Sanal gerçeklikten, robotiklikten bahsediyoruz. Yeni bölümlere ihtiyacımız var. İhtisaslaşma konusunda ‘şu ilde bir bölüm var, bir bölüm de ben açayım’ anlayışını terk etmemiz lazım” dedi.

Elvan, ülkenin gelişmesi için üniversitelerin sanayiyle iç içe olması ve birlikte çalışmalar yapması, sanayiciden kopuk olunmaması gerektiğini söyledi.

 
background image