EKTAM Ev Sahipliğinde TÜBİTAK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Hasan Mandal'ın katılımları ile TÜBİTAK 1004 Programı "Yeni Nesil 3 Boyutlu Yazıcı İmalat Teknolojileri Platformu" Toplantısı Gerçekleştirildi.
19 Temmuz 2023 | 14:06

Merkezimiz tarafından yürütülen 1004-Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamındaki “Yeni Nesil 3 Boyutlu Yazıcı İmalat Teknolojileri Platformu”nda devam eden projeler ve programın ilerleyişi hakkında değerlendirmelerde bulunmak üzere TÜBİTAK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Hasan Mandal’ı merkezimizde ağırladık.

Gazi Üniversitesi Eklemeli İmalat Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKTAM) yerleşkesinde gerçekleştirdiğimiz toplantıda, TÜBİTAK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Hasan Mandal ve platformda yer alan Aselsan A.Ş., TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI), ROKETSAN A.Ş., ERMAKSAN, TÜBİTAK-MAM, Erzurum Teknik Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi paydaşlarımız ile ulusal hedef ve politikalar doğrultusunda, yüksek teknoloji hedefi ve Üniversite – Sanayi – Kamu arasındaki etkileşimin artırılması amacıyla değerlendirilmelerde bulunduk.

Merkezimiz tarafından 27-29 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “1st International Conferance on Advanced Materials and Advanced Manufacturing” konferansı hakkında bilgilendirme yaparak TÜBİTAK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Hasan MANDAL’ı ve paydaşlarımızı konferansımıza davet ettik.

Öte yandan her yıl Frankfurt/Almanya’da düzenlenen bu yıl ise 7-10 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “FORMNEXT Eklemeli İmalat Fuarı”na platform olarak katılım sağlanması hususunda değerlendirmelerde bulunduk.

Hem sanayinin hem de üniversitelerimizin paydaşlığında ülkemize yüksek katma değerli ürünler üretilmesi ve nitelikli insan gücü oluşturulması hedefi doğrultusunda yürütülen projelerimiz kapsamında merkezimize gerçekleştirdikleri değerli ziyaret ve sundukları desteklerden dolayı @TÜBİTAK Başkanımız Sayın Prof. Dr. @Hasan Mandal’a ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

toplantı-3

toplantı-4

toplantı-1

toplantı-6

toplantı-5

toplantı-2

 

 

background image